Installér gratis Windows software med Ninite

Slip for bøvlet med at finde den rigtige softwareversion til din Windows PC. Installér eller opdater flere programmer med ét klik. Ninite gør det let.

At installere og opdatere programmer i Windows kan være tidskrævende. Med Ninite slipper du for at finde den rigtige 32/64bit variant og den tilsyneladende endeløse række af next-knapper.

Sådan gør du

Du kan installere flere programmer i en enkel ombæring. Fremgangsmåden er enkel:

 1. Besøg websitet ninite.com
 2. Sæt kryds ved de programmer du ønsker at installere eller opdatere.
 3. Download og kør dit tilpassede installationsprogram.

Ninite tjekker om der er programmer der skal installeres eller opdateres og klarer resten for dig. Hvis et program allerede er installeret i den seneste version, springer Ninite blot videre til næste program. Du spilder ikke tid eller båndbredde på at downloade unødvendige opdateringer.

Men lad nu være med at vælge mere, end du reelt har brug for, ikke?

Screenshot fra Ninite.com med alle mine fortrukne programmer valgt.
Ninite.com – mine foretrukne programmer.

Mine personlige anbefalinger

Web Browsers

 • Chrome – Der er ikke rigtig nogen vej uden om browseren fra verdens største reklamevirksomhed, og Chrome har nogle unikke browser udvidelser.
 • Firefox – Min foretrukne browser. Respekterer dit privatliv og findes også til Android-telefoner og Apple-enheder. Stærk anbefaling.

Media

 • VLC – Medieafspiller der fungerer med alle de moderne codec’s inklusive h.264, MKV, WebM osv. Et værktøj du også kan finde til alle dine platforme.
 • Handbrake – Konverterer og komprimerer dine video-filer til netop førnævnte formater og codec’s. Går hånd i hånd med VLC. Til Windows, Mac og Linux.

Imaging

 • Paint.NET – Et elskeligt lille billedbehandlingsprogram der åbner på et splitsekund. Du kan beskære, skalere og optimere dine billeder til web.

Compression

 • 7-Zip – Det klassiske open source fil-komprimeringsprogram til Windows. Håndterer alle de formater den indbyggede zip-funktion i Windows ikke gør.

Documents

 • LibreOffice – Åbner uden brok den Microsoft Word-fil der, af en eller anden grund, stadig havner i din email-indbakke selvom vi skriver 2022.

Messaging

 • Zoom – Google Meet og Microsoft Teams findes i enkle browserbaserede udgaver, hvilket er fantastisk. Zoom er bare en smule mere pålidelig.

Developer tools

 • Notepad++ – En minimalistisk men kompetent tekst-editor med syntax-highlighting. Perfekt til den hurtige HTML/JS/CSS/XML redigering.
 • FileZilla – FTP-klienten fra “da far var dreng”. Opdateres stadig og nok det mest robuste program til FTP-filoverførsel. Sjældent nødvendigt, men godt at have.

Other

 • NVDA – Hvis du bygger hjemmesider. bør du som minimum afprøve dem med tastatur og en skærmlæser. NVDA er en gratis skærmlæser til Windows.

Programmer som ikke er på Ninite.com

Følgende programmer er desværre ikke på Ninite.com, men fortjener at blive nævnt:

 • Signal – En glimrende open-source besked-app der ikke er ejet af Meta. Har du dit privatliv kært så prøv Signal til dine tekst, billed- og video-samtaler.
 • O&O ShutUp – Stop Microsoft’s indsamling af data om din brug af din computer (telemetry). Slå Cortana, Onedrive og reklamer (!) i start-menuen fra.
 • XMedia Recode – Lidt sværere at gennemskue end Handbrake, men til gengæld helt utroligt alsidig, og så kan det bruge din GPU til konvertering. Det går stærkt.

Bør du installere gratis antivirus?

Formentlig ikke. Mange gratis antivirus-programmer belaster computeren unødigt, er fyldt med reklamer, og føjer uønsket funktionalitet til Windows. Den typiske bruger er tilstrækkelig beskyttet med nogle simple forholdsregler:

 1. Lad den indbyggede antivirus og firewall forblive aktive.
 2. Benyt en standard brugerkonto i dagligdagen, ikke en administratorkonto.
 3. Benyt licenseret eller open source software, aldrig piratkopier.
 4. Hold dit system opdateret.
 5. Tjek eventuelt programmer du downloader på VirusTotal.com

Kombineret med en regelmæssig sikkerhedskopi af data du ikke vil miste, er du godt hjulpet. Føler du dig mere tryg med et 3.-parts antivirus program, så betal for det.


Bjarne Oldrup

Bjarne Oldrup

Bjarne er webudvikler med en stor forkærlighed for det bæredygtige, inkluderende og respektfulde internet.

Med en baggrund som datatekniker i 1992, har han arbejdet som programmør, sysadmin og netværksspecialist. I dag fokuserer han på hjemmesiders klimaaftryk, webtilgængelighed og GDPR-compliance.

WordPress, HTML, CSS og LiteSpeed webservere er Bjarnes foretrukne redskaber, og open source-fællesskabet hans komfortzone.

Bjarne bor i Sønderborg i et lille hus med en vild have og en doven kat.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *