Få mest ud af dit wifi hotspot via mobiltelefonen

Få mest ud af dit wifi hotspot via mobiltelefonen

Når du er på farten, kan du bruge din mobiltelefons 3G eller 4G LTE forbindelse som wifi hotspot, og dermed få din computer, tablet eller andre enheder på nettet. Her er et par tips, til at få det meste ud af din båndbredde.

Mål din 3G/4G båndbredde

På speedtest.googlefiber.net kan du måle din båndbredde, og eksperimentere med placeringen af din telefon for at få bedst mulige hastighed. 4G dækning (ofte indikeret med et “H” på telefonen) giver bedst mulige hastighed, ofte 4-20 Mbit/s eller endnu hurtigere. 3G noget lavere, i omegnen 1-4 Mbit/s. Edge, indikeret med “E”, giver mindre end 1 Mbit/s og er ikke velegnet som mobilt hotspot.

Halvér dit dataforbrug med Google Data Saver

Bruger du Chrome browser, kan du tilføje udvidelsen Data Saver fra Google. Udvidelsen komprimerer internet-trafikken til din browser, hvilket betyder at siderne hentes hurtigere. Hvor meget trafikken kan komprimeres, afhænger i høj grad af typen af trafik. Almindelig websurfing er velegnet til komprimering. Ved video eller musik-streaming er der ikke noget at hente.

Fjern de tunge reklamer med en ad-blocker

En meget stor del af trafikken kan skyldes reklamer. Med uBlock Origin udvidelsen til Chrome, undlader du at hente reklamerne, og siderne hentes dermed meget hurtigere. uBlock Origin minder om den mere kendte Adblock Plus, men er lettere, hurtigere og bruger færre ressourcer. Bemærk dog at nogle nyhedsmedier pænt lukker døren for besøgende med ad-blockere. Du kan slå ad-blockeren til og fra på de enkelte sider.

Happy surfin 🙂