Optimér dit netværk med Wifi Analyzer

Selv de billigste internet-abonnementer, er i dag tilstrækkelige til tv-streaming, podcasting og spil, men det nytter ikke meget, hvis ens wifi udgør en flaskehals.

Dårlig dækning, kan skyldes at wifi-netværket benytter samme kanal som naboerne. Med Wifi Analyzer på mobilen er det nemt af finde en ledig kanal.

I det viste eksempel, er der flere netværk, der alle transmitterer på kanal 7. Megen “snak” på samme kanal, går ud over dækningen og rækkevidden. Ved at bevæge sig rundt i boligen med Wifi Analyzer på telefonen, kan man måske finde en ledig kanal, og endnu bedre, een hvor kanalerne der støder op til, også er ledige. Jeg har flyttet mit netværk fra kanal 7 til 9, da der ikke er andre netværk på kanal 8, 9 og 10 inden for rækkevidde.

Hvordan man skifter kanal, er forskelligt for internetudbyder og router. Hos stofa som jeg benytter, er det en nem indstilling inde på deres selvbetjeningsside “mine sider”. Her kan man i øvrigt også ændre koden til netværket til noget man kan huske. Ændringen træder i kraft på få minutter.

Efter kanalskifte, kan man tjekke hastigheden med app’en eller websitet speedtest.net i alle rum. Med lidt eksperimenteren, kan opnå betydelig bedre forbindelse. Undertegnede gik fra sporadisk til fuld dækning på første sal og i haven, så der nu kan lyttes til podcasts i solen.

Wifi Analyzer på Google Play

Speedtest.net på Google Play

Skriv en kommentar