Tawk.to – en WordPress-venlig chat

På jagt efter en chat funktion til et WordPress website, fandt jeg Tawk.to - en gratis chat der er let at komme i gang med, og som kan udbygges efter behov.

Widget Settings

Der er næsten alle tænkelige indstillingsmuligheder for den chat widget man typisk har placeret i nederste højre hjørne, herunder om den skal skjules når der ikke er en agent aktiv, om det skal være tilladt at uploade filer eller ej og meget andet.

Tawk.to Widget Settings, screenshot

Widget Appearance

Chat-vinduet kan tilpassets med placering, farver og en valgfri ekstra grafik (bubble, ikke vist) der om ønsket kan skabe ekstra opmærksomhed om chatfunktionen.

Tawk.to Widget Appearance

Video: Customizing the tawk.to visitor widget

Widget Content

Man kan frit vælge hvad der skal stå i chatten når agenten er online, væk og offline. Mere interessant er muligheden for en “pre-chat form”, hvor den besøgende afkræves informationer inden chatten når igang. Det kan fx være navn, email adresse eller et kundenummer.

Tawk.to Widget Content

Video: Adding a pre-chat form to the visitor widget

Widget Scheduler

Chatten indstilles til at ændre sig til en mail-formular når agenten ikke er til stede. Det er også muligt helt at fjerne chatten uden for bestemte tidsrum. Det er muligt at have flere aktive perioder i løbet af dagen, så chatten fx er skjult i frokostpausen.

Tawk.to Widget Scheduler

Link: Using the Widget Scheduler Feature

Triggers

Med triggers kan man automatisk sende en velkomstbesked til en besøgende der har dvælet ved en side et stykke tid, og som måske søger hjælp. Personligt er jeg ikke tilhænger, men det kan være en effektiv måde at gøre opmærksom på chat-funktionen hvis denne er den foretrukne kanal.

Tawk.to Triggers

Link: Creating and Managing Triggers

Mail Notifications

Chat Transcripts, en kopi af det skrevne i chatten, kan sendes automatisk til både den besøgende, agenten. Dette kan anvendes som en kvittering på hvad der måtte være aftalt i chatten.

Tawk.to Mail Notifications

Sounds and notifications

Agenten kan indstille sit dashboard til at poppe op, eller give lyd fra sig i kortere eller længere tid, når der er kunder i chatten.

Tawk.to Sounds and Notifications

Link: Enabling Desktop Notifications

Shortcuts

Shortcuts indeholder “canned responses”, dvs forudfyldte svar agenten kan sende afsted, enten ved at klikke på det i en liste, eller skrive det valgte shortcut, fx /mobil eller /pris som vist herunder. Her kan man med fordel sætte links ind til yderligere relevant information.

Tawk.to Shortcuts

Link: Creating and Managing Shortcuts

Add-ons

Tawk.to kan tilbyde den grundlæggende chat-funktionalitet gratis, ved at sælge add-ons til chatten. For 12 dollars/md kan man fjerne “We’re powered by tawk.to” nederst i chatten.

Tawk.to Add-ons

WordPress plugin

Med et simple tawk.to WordPress plugin, forbinder man let sit website med sit tawk.to dashboard, og vælge om chatten skal vises på alle eller kun udvalgte sider.

Tawk.to WordPress plugin

Link: Tawk.To Live Chat plugin

Konklusion

Tawk.to er en nem og hurtig måde at komme i gang med chat på dit website. Funktionaliteten er på plads og indstillingsmulighederne mange. Enkelte ting, f.eks triggers, er ikke så intuitive, men man kan jo vente med at sættes sig ind i disse, indtil man får behovet.

Alt i alt er tawk.to en anbefaling værd hvis du ønsker chat på dit website.

Ecosia logo

Vidste du …

… at du kan plante træer samt beskytte dit privatliv, ved at benytte en søgemaskine der kører på 200% grøn strøm? Se historien og prøv Ecosia.org

Skriv en kommentar