NoteBook FanControl – Styr blæseren i din laptop

NoteBook FanControl (NBFC) overtager styringen med blæseren i din notebook for mindre støj.

Bemærk: NoteBook FanControl blev senest opdateret i 2019. Det betyder, at har du en ældre bærbar computer, der der gode chancer for at du kan finde en passende køleprofil i programmet. Har du en nyere computer, bør du måske i stedet kikke dig om efter officiel tuning software på producentens hjemmeside.

Styringen af blæseren i den bærbare computer, er ikke altid helt optimal. Min ellers meget vellykkede ASUS UX32 ultrabook, har en lidt uheldig  “køleprofil”, der betyder at blæseren starter og stopper konstant, ved almindelig lav belastning.

NoteBook FanControl (NBFC) overtager styringen med blæseren på mere intelligent vis. Blæseren sættes kun igang efter behov, og kun med den hastighed der er nødvendigt for at opnå tilstrækkelig køling.

I praksis betyder det at min bærbare computer, det meste af tiden er fuldstændig lydløs. NoteBook FanControl har profiler til en lang række computere herunder Acer Aspire, Asus Vivobook, Asus Zenbook, HP Compaq, HP Elitebook, Lenovo, Medion, Packard Bell og Sony. Programmet kan indstilles til at køre som en service, altså automatisk ved opstart…

NoteBook FanControl

Skriv en kommentar