Duolingo – lær sprog online og på mobilen

med 8 kommentarer

Med Duolingo kan du lære spansk, fransk, tysk, italiensk, engelsk og dansk, og flere sprog kommer hele tiden til. Det er nemt og sjovt at komme igang, og de små 5-10 minutters lektioner, får hurtigt en til lige at snuppe én lektion mere.

 

Man starter med helt enkle ord, som brød, dreng, vand, osv – og langsomt bygges et større ordforråd på. Der er forskellige opgavetyper; vælg den korrekte sætning blandt flere, skriv den korrekte oversættelse, skriv hvad der blev sagt, og endda indtaling af ord og sætninger på fremmedsprog. Det sidste kræver, at man lige får styr på sin mikrofon i sin computer eller headset, men hvis man går nogenlunde igennem i skype eller hangout, fungerer duolingo også.

Duolingo kan noget, som en bog eller traditionel undervisning ikke kan. Duolingo kan nemlig holde godt styr på, hvilke ord man har sværrest ved, og bruger så, ganske snedigt, disse ord oftere i senere opgaver og repetition. Og så føler jeg hele tiden, at Duolingo tilpasser sig mit niveau, så det aldrig bliver kedeligt eller for svært. Prøv det!

Duolingo.com    Duolingo app i Google play

Følg Bjarne Oldrup:

IT-generalist siden 1984. Nyder at nørde med web og it-diversitet. For tiden især lun på cloud-løsninger, chromebooks og WordPress. MCP og Google Apps certificeret. Bor i Sønderborg.

8 kommentarer

 1. Ole Laurberg
  | Svar

  hej jeg håber at du kan hjælpe mig. jeg er en 62 årig mand der gerne vil lære engelsk og jeg har været inde på duolingo og som du også anbefaler. jeg kan ikke se at jeg som dansker kan lære engelsk der, kan det passe. det hele er jo på engelsk der inde så det er meget svært for mig. det var jo det jeg ville lære.

  mvh. Ole

  • Bjarne
   | Svar

   Hej Ole! Det er rigtig set. På duolingo, kan du som engelsktalende lære dansk, men ikke som dansktalende lære engelsk. Sådan er det i hvert fald dag, jeg kan sagtens forestille mig det bliver ændret – du kan jo eventuelt skrive til duoliongo og foreslå det. Nå det er sagt, så er det ikke så tosset at forsøge engelsk-dansk kurset som det måske lyder. Min søn gør det. Der er øvelser i at matche ord, fx. Kop + Cup, og her er det ikke afgørende hvilket ord der står først. Giv det et forsøg, det koster ikke noget.

 2. HAns Bak
  | Svar

  Jeg savner dansk som hovedsprog, da jeg gerne vil lære fransk, men mit engelske er ikke så godt at det kan bruges som hovedsprog

 3. Birger Saugmann
  | Svar

  Kan man som polsktalende bruge det til at lære dansk ?
  (Spørger for en bekendt via mit job)

  • Bjarne Oldrup
   | Svar

   Hej Birger

   Det er et godt spørgsmål, så det måtte jeg lige undersøge. Det ser ud til at der for polsk-talende er et engelsk kursus. Og at der for engelsk-talende, er et dansk kursus. Men altså ikke direkte polsk-dansk desværre :/

   – Bjarne

 4. Susanne Christau
  | Svar

  Hvordan får man sin gamle profil på Duolingo igen når man har fået en ny mobil der mærkeligt nok ikke flyttede den over. Kan ikke oprette en profil da den siger at mailadressen er taget.

  • Bjarne Oldrup
   | Svar

   Hej Susanne, tak for din kommentar. Prøv på en computer, at besøge https://www.duolingo.com/forgot_password og skriv din email adresse, så får du tilsendt et nyt password til din eksisterende email adresse. Denne bør du kunne bruge på din mobil. Meld lige tilbage om det virker 🙂

Skriv en kommentar