Kategoriarkiv: Gratis software

Gratis software til Windows og Mac

HandBrake – konvertér videoer til MP4 / H.264

HandBrake er en open-source video transcoder, der konverterer fra de fleste videoformater (inklusiv DVD og BluRay) til moderne formater som MP4/H.264.

HandBrake er en open-source video transcoder, der konverterer fra de fleste videoformater (inklusiv DVD og BluRay) til moderne formater som MP4/H.264.

I forbindelser med webudvikling, har jeg ofte behov for, at konvertere en .mov, .mpeg eller en .avi fil til en .mp4 fil jeg kan anvende direkte i html5 i alle moderne browsere. Eller jeg har blot behov for, at reducere en kæmpe video til en håndterbar størrelse der kan afspilles på en iPad over en 3G forbindelse.

HandBrake, som findes til Windows, MacOS og Linux, konverterer stort set alt hvad jeg smider efter den, til MP4/MKV, H.264/MPEG-4 eller MPEG-2. Der er indbyggede profiler der gør det nemt at komme igang med at konvertere til specifikke platforme, mange nyttige filtre som f.eks  deinterlace, og man sætte flere filer i kø på en gang.

Hent HandBrake her…

Bitnami – installér serverapplikationer på et øjeblik

Bitnami er en fantastisk service for os der lige skal afprøve en eller anden server installation. I stedet for selv at skulle rode med en LAMP eller WAMP opsætning til f.eks WordPress, Magento eller Drupal – kan man downloade færdige installationspakker eller virtuelle maskiner til både Windows, Linux og Mac OS.

Hos Bitnami kan du hente installationspakker eller virtuelle maskiner til populære server-installationer

Det er virkelig nemt at komme igang Bitnami pakkerne. Henter man f.eks WordPress installationspakken, sørger Bitnami for installation af Apache og MySQL og en lille server-manager hvor man kan starte og stoppe de to services. Kører man Windows, og ønsker man at afprøve en linux-only installation, henter man bare vm-ware pakken og en gratis vm-ware player. Så nu er der ikke længere nogen undskyldning, for ikke at afprøve de populære server-applikationer. Nå ja, og bliver man glad for et produkt, kan man få det hosted hos Bitnami.

Listen over tilbudte applikationer er lang, omfattende WordPress, Drupal, WAMP, LAMP, Moodle, Magento, GitLab, ownCloud, Redmine og mange, mange flere. God fornøjelse :)

Se bitnami.com

 

NoteBook FanControl – Styr blæseren i din bærbare computer

Styringen af blæseren i den bærbare computer, er ikke altid helt optimal. Min ellers meget vellykkede ASUS UX32 ultrabook, har en lidt uheldig  “køleprofil”, der betyder at blæseren starter og stopper konstant, ved almindelig lav belastning.

NoteBook FanControl (NBFC) overtager styringen med blæseren på mere intelligent vis. Blæseren sættes kun igang efter behov, og kun med den hastighed der er nødvendigt for at opnå tilstrækkelig køling.

NoteBook FanControl (NBFC) screenshot

I praksis betyder det at min bærbare computer, det meste af tiden er fuldstændig lydløs. NoteBook FanControl har profiler til en lang række computere herunder Acer Aspire, Asus Vivobook, Asus Zenbook, HP Compaq, HP Elitebook, Lenovo, Medion, Packard Bell og Sony. Programmet kan indstilles til at køre som en service, altså automatisk ved opstart…

Hent NoteBook FanControl her …

 

Paint.NET – digital billedbehandling

Paint.NET er en velpoleret perle når det kommer til gratis billedbehandling, med et rigt men alligevel overskueligt udvalg af funktioner samt en velfungerende og intuitiv brugerflade.

Paint.NET screenshot

Programmet understøtter bla png, jpg, gif og tiff formater, layers (grafik i lag), uendelig undo-historik, et væld af billedjusteringer og effekter, så hobby grafikeren skulle være dækket ret godt ind. Man kan med rimelighed sammenligne Paint.NET med Adobe Photoshop Elements, et program i 7-800 kroners klassen.

Andre gratis billedbehandlingsprogrammer som PhotoFiltre og GIMP er mulige alternativer, men rammer ikke Paint.NET fine balance mellem funktionalitet, enkelthed og gennemførthed.

Bemærk at Paint.NET kræver Microsoft .NET Framework version 2.0 eller bedre, men installationsprogrammet gør selv opmærksom herpå.

Hent Paint.NET her

Microsoft Security Essentials – gratis antivirus

Microsoft Security Essentials 4, beskytter din pc mod virus, spyware, og andre skadelige programmer. Programmet er gratis, let at installere, let at bruge og opdateres automatisk.

Microsoft Security Essentials screenshot

Microsoft Security Essentails 4 kræver færre ressourcer sammenlignet med f.eks. AVG Antivirus Free, og kører ubemærket i baggrunden uden at sløve pc’en mærkbart ned. Til en ældre pc’ere er Microsoft Security Essentials et godt valg. Man bliver heller ikke konstant bedt om at købe en såkaldt “premium” udgave, som i f.eks. Avira Free Antivirus

Microsoft Security Essentials for generelt positive anmeldelser og er også blevet mit foretrukne antivirus produkt.

Hent Microsoft Security Essentals  her …